2009-11-18
一直都有睇开OPEN-RICE,不过懒写食评,而且本人文笔唔好,无谓献丑,不过今次真系唔写唔得一直都觉得呢间餐厅算系呢区最好,而且就脚,所以成日帮衬,而今次比劣评O既原因,系在于服务曾经有1次,见到有客人倒泻饮品,问侍应可唔可以比番一杯新O既,侍应回应1句,"得,不过要比钱",虽然态度恶劣,不过由于系系客人O既唔小心,都唔可以怪餐厅不过,今日,我去到餐厅,叫左个焗饭半个钟,身旁O既男朋友都差唔多食完,我地催佢,点知厨房焗窿左,佢问我等多15分钟可唔可以,但因为我要赶住番学,所以要求取消个餐,然后佢就同我讲"唔叫餐,野饮照计12蚊",照理,呢个系餐厅O既错失,如果客人因此要求取消,佢亦唔应该收费,而且杯野,我咩都未食,所以杯野完全无郁过,仲要收我12蚊,我同佢讲,佢仲话"无架,一系你叫餐啦,唔系就收番野饮钱".由于餐厅错失,令客人白等,客人无义务要再等佢一次,但系佢居然仲话,你唔等又唔换餐O既就计剩饮钱,食完真系一肚气,以后都唔会再去过学刘华一句,今时今日O既服务态度,系唔够架
不过今次真系唔写唔得
一直都觉得呢间餐厅算系呢区最好,而且就脚,所以成日帮衬,
而今次比劣评O既原因,系在于服务
都唔可以怪餐厅
而且杯野,我咩都未食,所以杯野完全无郁过,仲要收我12蚊,
我同佢讲,佢仲话"无架,一系你叫餐啦,唔系就收番野饮钱".
由于餐厅错失,令客人白等,客人无义务要再等佢一次,
以后都唔会再去过
学刘华一句,今时今日O既服务态度,系唔够架