今日同男朋友拍拖周年, 入完南丫岛就决定去三六九食上海菜!一谂就谂左去食三六九, 之前经过好多次, 但都唔岩时间去食, 今次决定要去试下!!呢度地方好细, 好多人搭埋一张枱, 不过员工几好, 好有礼貌一坐低就叫左5只小笼包, 个皮都算厚, 但有好多汁 (系唔明点解要咁大个笼去蒸)男朋友见我未食过韮黄炒蟮糊, 原来咁好食架㖞! 个味好浓, 岩晒我! 食落好惹味, 捞饭一流! 黎到既时间唔算太热, 如果热D应该好食D我就拣左个案赛旁蟹, 见佢好似几靓咁, 食落就冇咩味, 但落左D醋就带晒个味出黎我系一个蛳蛤怪, 所以有蛳蛤既地方, 我都一定会叫我地食晒前3个菜佢都未到, 侍应见我地周围望, 就同我地讲话原来蛳蛤未送到, 要等15-20分钟, 我地话冇所谓, 之后果20分钟, 不断有员工同我地讲好快会有, 系咁讲唔好意思, D货一到, 佢又同我地讲而家即开紧俾我地, 讲到我地都唔好意思....唔知佢本身系冻食定暖架啦, 食落去冇我想像中咁好味, 因为好多既生蛳蛤都会用野腌过盖左个腥味, 腥味我就食唔到, 但系就觉得好似争咁D野咁, 唔够好味虽然佢D野唔算话好好味, 但我觉得可以接受, 佢又唔
今日同男朋友拍拖周年, 入完南丫岛就决定去三六九食上海菜!

一坐低就叫左
小笼包5只
小笼包
男朋友见我未食过
韮黄炒蟮糊
我就拣左个案
赛旁蟹
我系一个
蛳蛤怪, 所以有蛳蛤既地方, 我都一定会叫
蛳蛤
虽然佢D野唔算话好好味, 但我觉得可以接受, 佢又唔系贵, 我觉得可以值得一试, 最紧要系食得开心麻

2015-04-06
韮黄炒蟮糊