我去左天后头先今次先发现咁好味又新鲜嘅海鲜蒸气火锅,就系「天空虎啸」。香港出名嘅美食街实在太多,不过「天空虎啸」嘅独特之处,就系佢个半自助式传统港式火锅,一次过可以饱尝海陆空鲜味。 有幸坐到窗口位🏙️,望住长沙湾夜景🌃,享受晚餐嘅时间就更加美妙😎。份量十足嘅「阿拉斯加长脚蟹龙虾海鲜蒸气刺身套餐$888」🦞做为开胃菜,种类繁多,食落口就感到新鲜爽口,亦顺便填满咗大部分胃囊🤤。一边饮酒🍹,一边拣主菜,真系过瘾!接著就系无辣🌶️不欢嘅我叫嚟嘅「罕有法国蓝龙虾」🦞 ,少少辣佢同虾🦐带出嘅海洋香气,互相衬托,味道香醇无比,每次食都有惊喜,份量大有成5️⃣大只,真系非常开心!「苏格兰刺身带子」,口感juicy🤤;而红黄绿🚦3️⃣色嘅「一夜干石特鱼」,再添多味,涮下火锅香滑鲜美,个中味道就系笔墨难以形容,一试成主顾!当然,「每天手打鲜制墨鱼滑」同「虾滑」同样好味。尤其系墨鱼滑,烟烟韧又入味!但最最开心嘅就系最后嘅自制「洛神花茶」嘅出场,饮落口前先饱览一眼,已有难以抗拒嘅美感。酸酸甜甜,好过直接饮汽水,真系倍感生活之美妙😇。佢一系列嘅特色菜色,无一不精心调制,用心对待每一位客人。已经好饱,但我仲拣左少少曲奇🍪

佢一系列嘅特色菜色,无一不精心调制,用心对待每一位客人。已经好饱,但我仲拣左少少曲奇🍪同蛋糕🍰浅尝下,当作完美结尾。

2025-02-09