2024-06-28
最近见到有d朋友食依间铁板烧,评价都唔错,于是去试吓。仲有个优惠,全单满$1500,会送龙虾,又好似几抵!🤟🏻晚餐铁板烧 一人前 $788📍前菜𩽾𩾌鱼肝、味道浓郁、口感几creamy!🤘🏻📍甘鲷以立鳞烧效果制作,鱼鳞劲脆,鱼肉几嫩,配南瓜忌廉汁,不错🤌🏻📍大虾虾肉爽弹有口感,而个汁系成道菜嘅灵魂,用咗虾头嘅膏煮,味道非常浓郁!仲有块紫苏叶,钟意可以夹埋一齐食🙌🏻📍北海道帆立贝带子一丝丝,好有口感!配菠菜忌廉汁,食到少少罗勒味,更解腻、清香👌🏻📍龙虾用咗本地龙虾,虾肉又滑又爽,虾尾肉好紧致、虾身肉软滑,一只虾来讲,变化都几多;汁系用虾膏煮,香浓!👍🏻📍鹅肝来自匈牙利,好creamy;多士好香好松脆,一齐食嘅口感非常丰富。仲有片蜜糖苹果,非常解腻,配搭有心思!😋📍黑豚薄饼外皮好香好薄好脆,猪肉好香滑、汁几甜带微微姜味🫡📍鹿儿岛和牛叫咗4成熟,牛肉油脂非常香浓丰富,而且有少少咬口😎📍炒饭饭粒粒分明、又有咬口、蒜味又香,好好食!😙📍汤一啲都唔求其,系好浓嘅黄脚立鱼汤,味道好天然,饮完好舒服!🤩📍炒野菜最后食d菜,感觉平衡返食咗咁多肉😌📍甜品焦糖多士好香脆、面包内里软身!配浓郁嘅3.6牛乳奶冻,
晚餐铁板烧 一人前 $788
📍前菜
𩽾𩾌鱼肝、味道浓郁、口感几creamy!🤘🏻
📍甘鲷
📍大虾
📍北海道帆立贝
📍龙虾
📍鹅肝
📍黑豚薄饼
外皮好香好薄好脆,猪肉好香滑、汁几甜带微微姜味🫡
📍鹿儿岛和牛
叫咗4成熟,牛肉油脂非常香浓丰富,而且有少少咬口😎
📍炒饭
饭粒粒分明、又有咬口、蒜味又香,好好食!😙
📍汤
📍炒野菜
最后食d菜,感觉平衡返食咗咁多肉😌
📍甜品
焦糖多士好香脆、面包内里软身!配浓郁嘅3.6牛乳奶冻,非常夹!🤤
📍饮品 $28
杯菠萝可尔必思,一饮发现用咗新鲜菠萝,又大杯,高性价比、有诚意!💯
环境同服务都唔错,食吓嘢、睇吓师傅制作食材,不经不觉过咗2个钟,唔错!🤓