2014-05-04 6787 浏览
黎hit the road, 劝大家一定要订位, 因为佢地方细细但系好多捧场客! 通常2个时段, 亦需要准时交台~好耐冇见个朋友,我地一早book左黎食饭~ 一人叫左一个set, 我就叫左个pasta因为对其他野都冇咩大兴趣~ waiter 同我地讲想食甜品最好呢家叫, 会帮我地留起佢, 如果唔系可能冇哂~ 我留左个apple crumble, 朋友要左个心太软~好啦~先上soup, 个toast 系现成既~一pack买番黎个d~ 个汤冇咩味...唔系咁欣赏~我个main系海鲜pasta,海鲜好足料, 闻上去就已经好香, herbs 味好出~ 佢地放蚬放得好靓真系只只都有肉, 唔会比d壳你~真系睇上去, 闻上就已经一大享受~食落去呢? 都好好味!!! 不过美中不足唔系味道, 而系d刀叉, 佢地既质地会搅到如果你好似我咁, 系转d pasta 到bite size再放入口食既话, 会it it 声, 好难顶... 叫我好似拉面咁暴风吸入..又好冇礼貌... 真系两难....apple crumble? 呢到出名系心太软, 不过我比较like 香脆既crumble, 好可惜, 唔香唔脆,整

soup

seafood pasta
apple crumble? 呢到出名系心太软, 不过我比较like 香脆既crumble, 好可惜, 唔香唔脆,整crumble时牛油唔够, 冇咬口~ 而苹果好酸, 加上冇full cream/雪糕系面, 呢个crumble好睇, 但味道只可以话岩岩合格。见到佢有banoffee pie, 下次黎会试, 希望到时佢地牛油既份量会岩岩到位~

ps: 朋友话佢既心太软好好食~ 我上次都食过, 而且闻到佢食个时既香气~
apple crumble
hit the road, 虽然今次稍有少少跌watt, 不过仍然可以接受, 因为service, 环境, 同埋main既味道真系可以一赞!
seafood pasta