2015-07-03
DINNER约左朋友9去INTERCON食BUFFET其实今晚系同佢食生日饭,系隔左两个月的生日饭呀准时去拎位一人一杯WELCOME DRINK等了又等,9都仲未到,我又好肚饿,就食住CAKE等啦芒果拿破伦~~~个吉士又滑又好味,芒果好甜,每层的酥皮又松又香又脆...NICE咖啡挞~~~咖啡味都好香好浓,挞的质感好软好滑,挞底好好味呀朱古力曲奇饼~~~个曲奇好松软,入面有D果仁,好香好好味冷盘时间龙虾~~~龙虾大大只,肉质好结实,仲有好多膏呀,重点系D肉好鲜甜呀蟹脚~~~又鲜又甜,好好味呢寿司~~~好味都一阵要ENCORE三文鱼~~~厚切,鲜甜,NICE带子~~~厚切,肉够厚,好鲜甜呀甜虾~~~虽然细细只,但都好甜美节瓜𫠒鱼汤~~~个汤好淡,同埋一D汤料都冇天妇罗虾~~~个炸浆不错,够薄,虾虾都有虾味NICE牛牛寿司~~~LEE个寿司真系好好味,我地两个拎左几次呀烧牛肉~~~唔系话好好,但又唔差咁啰烧猪~~~唔好食,个味好怪沙律~~~沙律菜全部都好FRESHHAM配哈蜜瓜~~~NICE中式炒海鲜~~~个汁辣辣地好惹味呀!睇下个VIEW几靓螺肉炖汤~~~个汤好清,好甜,螺肉都炖到好"林"
其实今晚系同佢食生日饭,系隔左两个月的生日饭呀
准时去拎位 一人一杯WELCOME DRINK 等了又等,9都仲未到,我又好肚饿,就食住CAKE等啦
朱古力曲奇饼~~~个曲奇好松软,入面有D果仁,好香好好味
冷盘时间
蟹脚~~~又鲜又甜,好好味呢
寿司~~~好味都一阵要ENCORE
带子~~~厚切,肉够厚,好鲜甜呀
甜虾~~~虽然细细只,但都好甜美
天妇罗虾~~~个炸浆不错,够薄,虾虾都有虾味NICE
牛牛寿司~~~LEE个寿司真系好好味,我地两个拎左几次呀
烧牛肉~~~唔系话好好,但又唔差咁啰
烧猪~~~唔好食,个味好怪 沙律~~~沙律菜全部都好FRESH
HAM配哈蜜瓜~~~NICE
中式炒海鲜~~~个汁辣辣地好惹味呀! 睇下个VIEW几靓
甜品时间
蝴蝶酥~~~好好味,一D都唔油,好松好脆
真系食到好饱呀!