2024-11-03 170 浏览
之前店员提过心太软系自家制,好好味,所以星期六趁喺附近食完lunch就嚟试下。心太软可散叫或以优惠价配雪芭/日式软雪糕/雪糕,而雪芭亦写明系自家制。芒果雪芭:加$18;芒果味重,冰凉,偏甜,都几好食朱古力心太软:单点$50;伴有焦糖脆脆;心太软有流心效果,但未至于似熔岩;朱古力味足,但较倾向牛奶朱古力味而非黑朱古力,少咗份甘苦(我较喜欢黑朱古力)。流心的朱古力酱带焦糖的甜味,个人口味而言觉得甜咗少少餐厅的室外摆位重新改动过,亦多咗照明,而家已经入秋,所以坐室外亦可接受。夏天时,喺室外位置坐系疯狂地俾蠓同蚊袭击,容易食到冇晒心机。上甜品的途中出咗小问题,店员将甜品送错俾另一台,仲要食埋,最后餐厅整过另一份,但因为咁,我哋等咗半个钟先有得食。在处理的过程中,如果店员主动同我哋交待番个状况会理想啲。如果钟意食偏甜的甜品,呢个心太软系可以一试,佢唔算系超级好食,但亦绝对唔会令人失望。

芒果雪芭:加$18;芒果味重,冰凉,偏甜,都几好食

2024-10-26