2012-09-21 31 浏览
試過3間, 3間都好唔同, 但沙冰都係一樣禁大, 禁好食, 服務態度都一樣好似跌破招股價, 目無表情。銅鑼灣鋪位非常隱秘, 而另外去過上水的又係唔係朋友帶都唔知有間感既野。 而去得最多最就腳當然係尖沙咀嘴角lock頭呢間超多人排既蛋殼五代。因為小弟怕熱, 永遠都只叫沙冰, 同樣係宇治金時: 呢度既宇治金時同百府既差不多高, 賣相亦差不多, 但比它好吃少少, 茶較苦, 但我喜歡, 而紅豆亦偏甜, 簡單說就是味重點, 而白涼粉感覺有豆腐味, 有D荳漿味, 真係唔知想點但我又鐘意。 尖沙咀呢間野真係要講下服務, 真差唔係講笑, D位就先天性缺憾無得投訴, 但其實鋪就死既人就生既, 其實活動D, D客會開心好多好多, 不過總括尼講服務真係0分, 而且實在太窄喇, 元華禁fit坐落去都係just fit, 試問世間有多少個元師傅。雖然無試過signature, 但都係喜歡既, 如果大家肯等的話。野食可以, 但座位實在太逼, 食糖水無非坐下同fd傾下計, 呢間絕對唔係一個好選擇。
2012-09-05