2K
2010-04-12 62 浏览
12-4-2010天气太闷热, 加上「烂口」中, lunch 完全唔想食嘢, 求其喺度食个三文治就算.堂食的系 teriyaki chicken sandwich ($35)... 即叫即做, 不过睇住店员哥哥用微波炉加热鸡扒!? 鸡扒食落预期中的嫩滑, 沾满好甜的 teriyaki 酱汁, 我觉得味道太甜, 又谂起仙迹岩的「炭烧鸡串」, 印象一般; 其他配料就系大大片的蕃茄, 青瓜及生菜, 食得吃力, 不过尚算新鲜爽脆的; 面包落了 sundried tomatoes 做, 不过食落无乜茄味, 又因为 veggies 出水搞到湿湿湿湿, 麻麻哋好食.原本想买埋 lemonade, 不过「烂口」成咁, 唔系仲伤口上洒盐 (literally!) 呀嘛? 唔知同以前 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=181530) 是否一样好饮?放低 $35, 印象一般, 下次再嚟的话应该唔会再食 sandwich 了.
12-4-2010

2010-04-12