2015-07-25 927 浏览
与友人总共3人7点到达餐厅拎筹在旁等候, 当时等候的人不是太多去之前都有上OPENRICE看了看食评, 见菜色都几吸引同埋见其他人都说不用等很久大概30分钟后, 嗌到我地ge number, 我地就行埋去, 点知个职员话会安排张2人台比我地!!!!!!我地即使话: 3个人点坐到张2人台? d野食都摆唔到啦, 系咪?(↑↑呢间餐厅ge 2人台系好细, 2个人坐, 嗌两碟意粉已经无晒位, 何况坐3个人?)职员见我地咁讲, 就话会帮我地安排大d ge 台, 好快就有, 咁我地就信佢再等下啦我地等ge期间有好多4人台吉左出黎, 但职员每次都分开两个两个咁比人入去住点都唔安排我地3个入去, 我忍唔住问佢点解仲唔安排我地入去坐佢就答我个d台有人book 左......但系, 我见到全部都系嗌number入去坐的! 如果系book 左位, 仲点需要嗌number 呀?讲大话唔该专业d!跟坐个职员指住一张4人台话: 佢地就食完就埋单, 会安排我地坐个张.我地望一望见张台上ge意粉系食得7788, 好, 既然咁讲我再信你一次.点知张台ge人食完意粉之后仲嗌左甜品, 姐系个张台有排都未食完未会走住!!!!

佢就答我个d台有人book 左......
讲大话唔该专业d!

点知张台ge人食完意粉之后仲嗌左甜品, 姐系个张台有排都未食完未会走住!!!!!

又比个职员扼多我地一次

最后, 我地足足等左一个半钟先有我入去!
职员系安排座位方便做得实在太差, 有d比我迟拎筹ge已经食完走左, 我地都仲未入得去!
食餐饭都搞到唔开心.

我地总共叫左4个𩠌
- 凯撒沙律
-牛扒粒薯粒镬仔
-美式劲厚车打芝士白汁镬仔通粉
-6只鸡翼 (水牛城+bbq 味)
凯撒沙律
凯撒沙律同出面餐厅一样, 无咩特别
牛扒粒薯粒镬仔
牛扒粒薯粒镬仔: 期望越大失望越大! 见好多人推荐就试下啦. 一个字:好干!
食一啖要系咁饮水, 同埋有阵好重ge油味, 食完肠胃有d唔舒服咁.
上面只蛋几好食, 几滑, 唔老, 其他牛扒粒、薯粒就麻麻地啦!
美式劲厚车打芝士白汁镬仔通粉
美式劲厚车打芝士白汁镬仔通粉: 呢个最好食!
劲多芝士, 芝士可以盖住晒d通粉, 而且芝士唔系cheap cheap 个种, 味道非常浓郁! 值得一试!
通粉亦煮到刚刚好, 唔会太"霖", 口感非常好!
不过真系要趁热食, 冻左就唔好食架啦.

最后一个菜系6只鸡翼, 有3种味可以拣: 水牛城 (大中小辣)、bbq酱 同 蒜香蜜糖味
我地拣左水牛城小辣+bbq 味.
呢味系几香口, 佢系炸左之后再用sauce 返炒, 每只鸡翼都沾满酱汁, 辣辣地几好食.

总结:
经历可怕ge等位经验后, 我同朋友都话唔会再黎, 而且食物又未至于高质素及好食到值得花咁长时间去等.