餐厅: 丼丼屋 (創紀之城五期(apm))
资讯:

今日特登冇带饭,就同两个同事喺公司附近食吓嘢倾吓偈。首先系小插曲,其实都预咗要等嘅;12:40我已经攞咗飞,后来先至知道我同事已经用Apps攞咗飞,不过早我两个号冇人应就被作废。然后到我嘅号码,因为我哋三个未人齐;要我等齐人先至入去我都理解。我未入去之前店员已经不下两次提醒我要喺75分钟之内完成用餐,因为佢哋限时。我亦表示我哋唔会用餐多个60分钟。唔知点解当时入边都有好多张吉枱,我哋人齐都唔可以入座。而且当下亦都唔见得餐厅入边系繁忙。到我哋12:50入座,分别点餐。最迟点餐嘅最早上菜我点:人气 No. 1 名物丼「极の海鲜丼」,等到1:10之后向三位唔同嘅店员查询,最后告知我呢个鱼生饭制作过程系最复杂嘅需要时间去处理㖞。其实一度有以为佢哋系漏咗落单,因为我哋附比我们迟入座嘅枱,都已经上晒菜。我点鱼生饭系觉得佢应该最快上菜嘅,结果系强差人意。本来想取消张单,但系店员表示1分钟就可以处理完成,咁我照等啦。终于1:15左送上,「极の海鲜丼」终于上菜睇落确系好丰盛,但系因为赶时间你根本唔会有心情去影相记录。店员亦有提及呢一个饭系有三种食法,但系我根本冇时间去试。而最败笔嘅地方系,中间𠮶一堆碎鱼
今日特登冇带饭,就同两个同事喺公司附近食吓嘢倾吓偈。
首先系小插曲,其实都预咗要等嘅;
我亦表示我哋唔会用餐多个60分钟。
唔知点解当时入边都有好多张吉枱,我哋人齐都唔可以入座。
而且当下亦都唔见得餐厅入边系繁忙。

到我哋12:50入座,分别点餐。
最迟点餐嘅最早上菜
我点:人气 No. 1 名物丼「极の海鲜丼」,
我点鱼生饭系觉得佢应该最快上菜嘅,结果系强差人意。
店员亦有提及呢一个饭系有三种食法,但系我根本冇时间去试。
而最败笔嘅地方系,中间𠮶一堆碎鱼生仲系有冰㗎,未曾解好冻!
可能呢个就系佢哋所讲嘅制作需时,特别处理啦!
结果我喺10分钟之内食完,赶住1:30返公司。
总结12:50入座-》1:15上菜-〉1:22结帐离场。

就系呢个咁特别嘅体验,我好乐意花啲时间帮佢打一篇文。
2024-08-07
午餐