2023-12-07
今晚两个人夜晚黎左呢间,叫左一个刺身定食同丼饭定食,系连埋小食、串烧同前菜。我地7:38分点餐,到8:30时净系上咗两杯野饮。究竟咩刺身要煮㗎呢?前菜系味噌汤同渍物,又要煮?已经等左1个钟,连前菜都未有,想点?到8:50,终于有小食上菜,都系每碟有两旧,已经饿到晕。跟住刺身定食终于黎啦,个样唔过分既,不过比$200呢度会唔会少左啲?不过算啦,有埋前菜小食都我都算啦,如果你想等1个钟先食到既话都不妨可以黎。我比百几蚊去啲居酒屋小店好过,portion可能仲多,等15分钟就有得食。真系好唔明白点解食刺身都要等多过1个钟。唔好忘记,仲有一个丼饭,9pm都未食到。究竟有几巴闭?我问职员追下个丼饭,佢同我讲:「每个客人都系等咁耐,已经煮紧。」what???!宜家唔系人地一齐等既问题。系咪如果佢地等两个钟代表我又要同意等两个钟?问题系我等左1个钟30分钟个丼饭都仲未食到,咩嘢都熟啦系咪啊。仲要态度咁差?职员系咪都要起码讲声唔好意思同扮吓嘢都帮我追下个饭?算啦𠮶阵我已经好嬲,净系想食完快啲走,之后仲有野要做。到9:15pm都未上菜,真系粗口都讲埋出黎。我地本身9点有野做,已经延迟左。到最后我地真系顶
真系好唔明白点解食刺身都要等多过1个钟。
what???!
到最后我地真系顶唔顺,同职员讲唔食啦退钱。佢竟然仲话free我个set嘅小食,净系收返我个餐既野饮。…….唔系啊嘛?我系咪仲要多谢返你?最后我地赶时间,都唔想拗,埋单走人就算…
我冇谂过食一个刺身饭要等成1.5hrs,刷新我既认知。upload上黎警世,唔想等1.5hrs既话夜晚千祈唔好去,同埋唔想受气既话都唔好试,香港大把餐厅☺️