2022-01-03
平时间唔中都会同老公食呢间,未必呢间分店,因为佢都钟意食,中式/港式,比较清淡,我都觉得多选择。而外卖自取,我都系试过几次,但次次都要等15分钟或以上,对上班一族来讲真系略嫌有点耐......今次仲要等足15分钟都未有,都系要经过催单后先有,眼见都冇咩外卖单 (堂食都唔少人嘅)奉劝各位赶时间就唔好叫呢间,一系就先叫外卖,再行街/处理其他事项,先返转头取餐。讲返野食,我今日都有点失望。因为好想食菜饭,之前试过呢间都几好味,今日对菜饭特别失望,感觉唔入味,唔夹,似系饭同菜分开住嘅感觉。不过酥炸排骨就有惊喜!炸得外脆内滑,仲有好多件食剩,食唔晒另外想反映一下,set lunch价钱比同区同款食物略贵一点,$6x-$7x 包热饮 (话包豆浆,但冻豆浆都要+$3)$5x/set 会合理一点,in terms of food and service quality~ 以上纯属个人此意见
不过酥炸排骨就有惊喜!炸得外脆内滑,仲有好多件食剩,食唔晒