2021-08-15
同朋友约好咗今日食lunch,已经预先打定电话book咗位,去到都有几个人喺门口等紧位,所以好庆幸自己有打去订位。一入去职员就话用餐时间只有75分钟,所以一坐低五分钟已经点左三样嘢食,分别有蒸饺子,章鱼小丸子同埋韩式芝士饭。一开始睇餐牌嘅时候,都觉得有少少贵。不过都唔紧要啦,因为我都想试一试。店员同我哋讲小丸子系要自己整嘅,之后就放咗个Gas喺枱。最快嚟到既,估唔到系可乐,之后我哋倾咗一个钟头,先至嚟咗一碟蒸饺子。好彩我哋都唔系好肚饿,所以我哋冇吹过单。过多15分钟,先至送上小丸子嘅材料上枱,我哋心谂,只系材料都要用咗一个钟有多既时间准备,好彩我哋唔肚饿,之后个芝士饭先至到。个芝士饭味道系好好食,其他嘢食就真系都好一般,特别系个小丸子,试一次就可以了,因为真系普普通通。芝士饭系值得食嘅