餐厅: 翠園 (葵青劇院)
资讯:

2017-10-31 4601 浏览
一路见到翠园为住木板装修,就好期待10月尾嘅开幕。因为荃湾嘅翠园我觉得水准好高,食物嘅质素好好,自从湘川沪执笠左之后,就少咗一个一班人食饭好去处,前几日再经过,见到有一班长者喺度排队,初时以为佢哋系葵青剧院排队买飞,原来佢哋系等酒楼七点半开门嘅时候饮早茶。排队嘅长者真系好多,大概有30个人。今日午饭嘅时候,就决定同D同事一齐去试吓呢一间新开嘅酒楼,前一晚已经订咗位,午饭时间要八位以上先可以订位呢。酒楼嘅装修好洁净明亮,配合自然光,感觉比荃湾嘅分店更加好,侍应嘅服务态度非常好,殷勤有礼,食物嘅价格略为比一般普通酒楼高,而且份量不算太多,但系质素有保证。一行八人,叫咗好多点心,炒饭同炒面份量好细,八个人,每人只有一口嘅份量。一品锅饭,一边嘅带子几新鲜,成个饭都炒得好香。整体来讲,装修几好,坐得舒服,服务亦都好,只系价格有点偏高。