2020-05-10
我地6:00开始等位,等到8:00,睇住b筹(细枱)由b20去到b40,d枱叫到d001,我张票D003,可以系原封不动。我地7个人,见到两张空嘅4人枱,可以净系放3,4人入,完全冇叫过7人。我提议如果你地冇咁多大枱,可以只系招呼6人或以下,取消招待大枱。到我跟进情况,经理同我讲会睇睇咩情况,有入冇出,睇住佢入去帮人落单,上菜,完全无视我地嘅诉求。另一边厢,系缺乏沟通,另一职员就继续放3,4人入去,让我地系门口呆等。最可笑,有张7人枱,入左去成一小时,仲未落order,你地班职员完全冇催促佢地,外面咁多人排队,你都管理一下,set翻用餐时间。如果你地冇枱供应,你地同我讲声,我地可以转外卖,并不是浪费我宝贵的时间。综合以上分析,员工时间管理,应变能力欠佳,请多加注意,避免流失食客,影响客人进食的心情。食物质素普通果香蒜味鸡:不太食到果香味。火山鸡:都够辣,呢个不错。芝士鸡:有啲似一种零食,粟米浓汤味,偏甜,改错名,不应该叫芝士味。韩牛年糕:普通,不过啲牛算薄切,汤都几浓。蛋卷:啲蛋超老,不过中间流心芝士都有惊喜。整体啲鸡皮焗得几crispy,酱汁都好多款式,上菜速度算快。但服务有待改善。
食物质素普通
果香蒜味鸡:不太食到果香味。
火山鸡:都够辣,呢个不错。
韩牛年糕:普通,不过啲牛算薄切,汤都几浓。
蛋卷:啲蛋超老,不过中间流心芝士都有惊喜。