2021-12-25
#雅闲泰只有牛油蒜香面包值得一赞😪早几日安排咗圣诞节工作响元朗呢边收工,就入锦田红砖屋试吓呢间泰菜馆,因为见无负评💥,睇相见楼面都几有泰feel咪试下啰😋😋。因为唔熟地头,怕揸车去无位泊,早一晚打去问有无泊车位,电话𠮶头话:「唔得闲答你呀,而家踢晒脚啊,晏啲覆你吖」➡️收线,之后当然无回覆啦,见佢好似咁好生意,更加担心无位泊车啦(响元朗村屋地乱泊车后果可以……👻👻)于是第二朝11点估佢无咁忙咪再打去问啰:「你好啊,我订咗位今晚㗎,想问吓你餐厅附近有无泊车位」今次佢嘅回应系:「你边位呀?」😵😵😵我惟有再重覆我问题(感觉自己有啲似cold call sales)🙄🙄,佢先认真少少答我。今晚唔算多人,唔明点解要2pair 坐埋一张枱(系2张细枱并埋一齐),中间拉开少少留条空隙都唔愿做,系茶餐厅咁痴住一齐坐啊。我同老公无所谓啊,但坐隔离个女人就全程黑面🤦🏿♀️🤦🏿♀️🤦🏿♀️,直至佢哋食到一半先有枱俾佢转。点咗6个𩠌菜冬荫功 - 用雪虾唔系大头虾,所以失去咗虾膏嘅香甜,又缺乏椰奶嘅浓香滑溜,极其量算系酸辣清汤。😔😔泰式生虾 - OK, 但好似雪到无晒虾味🥶泰式羊架黄咖喱 - 可能少人叫咖喱羊,临
只有牛油蒜香面包值得一赞😪
点咗6个𩠌菜
泰式生虾 - OK, 但好似雪到无晒虾味🥶
泰式羊架黄咖喱 - 可能少人叫咖喱羊,临时临急用微波炉解涷,再煎两煎,然后淋啲咖哩汁就上碟,我估一定系咁整,一定系,除非唔系!👎👎👎
蒜蓉牛油面包 - 最好食😍,可惜咖哩汁唔太够点。
泰式香叶炒肉碎 - 竟然完全无落香叶(金不换),一条都无,唯有打包留听日自己落香叶兜两兜,应该会似样过佢。😆😆😆
泰式咸肉炒椰菜 - 椰菜嘅纤维一定系好多,因为比较有咬口,要求唔高都算ok嘅。
埋单2人六百几,但1毫贴士都无俾!