2022-09-12
等等等…明明第二个号码就叫到我…明明餐厅入面系有位的…都等左40分钟…好彩佢既食物质素系okay~明太子忌廉大虾炖饭 ($148)卖相的确唔吸引,同我想像既有啲出入😆一堆粉红色物体,好大份,两个人share可以既。虽然如此,味道系可以架㖞,明太子酱同忌廉浓郁但可以煮得再稠身啲,大虾爽口,意大利饭都索晒酱汁好入味。咸蛋黄薯条 ($68)原来份量咁多,食极都食唔完,薯条唔算炸得好脆,偏软身,不过条条都沾上咸蛋黄粒,食落好香咸蛋味。一番宇治抹茶麻糬梳乎厘班戟 ($138)班戟比较实在,空气感一般但食落松软同湿润。配料有抹茶酱、抹茶忌廉、麻糬、厥饼同红豆粒。抹茶酱比较稠身,味道都会较苦涩;抹茶忌廉比较挺身,回甘味重;麻糬还可以,不过冇平时食既Q弹烟韧;厥饼Q弹;红豆粒系麻糬底下,份量好少。整体黎讲我觉得要等咁耐位就唔太值得,前两次黎见啲人排到楼梯就冇等到,今次黎见等两个位就等下,点知一等等左八个字,因为我前面个号码系等五人枱,我谂餐厅系想等到有五人枱先叫飞,就算入面有四人枱、二人枱都唔会比后面飞既人入去,以表公平,所以就系咁我地就等左咁耐🤷🏻♀️不过入面既服务员服务态度都良好,会主动加水,上甜
明太子忌廉大虾炖饭 ($148)
咸蛋黄薯条 ($68)
一番宇治抹茶麻糬梳乎厘班戟 ($138)
不过入面既服务员服务态度都良好,会主动加水,上甜品前会帮你换餐具碗碟。入面环境都几好既,坐得舒服既。anyway 呢间黎一次可以了😌
味道 ★ ★ ★ ☆ ☆
环境 ★ ★ ★ ☆ ☆