2020-03-10
平时搭船去澳门玩,最辛苦就系等够钟上船既时间,今日都唔例外,系呢D等既时间,最好就系揾野食!行下行下,俾我地发现呢间好大间既拉面店,明明好大间,但因为位置系好入既转角位,所以可能会比较小人行到过黎!二话不说,即刻入去食下先~呢间选择都非常多,拉面款式有成十款左右,仲有好多小食,丼之类,真系想食咩都有,就连饮品都有九款咁多!每枱都会有呢个调味料,有生蒜,五味粉等等,任你选择!-缘屋炸虾云吞-先叫左小食先,睇名见到有舖名,当然一定要叫啦,炸得岩岩好,金黄色,非常之靓!馅料丰富,爆满既虾,外脆内爽,非常之好味!-唐掦炸鸡-通常我去呢D日式拉面舖都会叫呢个,真系超钟意食!外面脆卜卜,唔会炸过龙变硬,里面肉质超鲜嫩,鸡汁锁晒系入面,咬落去,慢慢流出鸡汁,真心推介!-味噌虾浓汤拉面-食到最尾,当然要叫返碗全店最出名既拉面啦!平时出面食拉面,真系好小见/好小食虾汤,咁岩今次呢D间出名虾汤,当然要试下啦!黎到睇颜色已经觉得非常深色,果然味道真系又鲜又浓,好正!虾既鲜甜,感觉好多好多只虾煮左几个钟整出黎既浓汤!糖心蛋岩岩好,流心的~肉够晒厚,又大块!真系抵食夹大件呀!
今日都唔例外,系呢D等既时间,最好就系揾野食! 行下行下,俾我地发现呢间好大间既拉面店,明明好大间,
但因为位置系好入既转角位,所以可能会比较小人行到过黎!
二话不说,即刻入去食下先~ 呢间选择都非常多,拉面款式有成十款左右,仲有好多小食,丼之类,
真系想食咩都有,就连饮品都有九款咁多!
每枱都会有呢个调味料,有生蒜,五味粉等等,任你选择! -缘屋炸虾云吞-
先叫左小食先,睇名见到有舖名,当然一定要叫啦,
炸得岩岩好,金黄色,非常之靓!
馅料丰富,爆满既虾,外脆内爽,非常之好味! -唐掦 炸鸡-
通常我去呢D日式拉面舖都会叫呢个,真系超钟意食!
咬落去,慢慢流出鸡汁,真心推介! -味噌虾浓汤拉面-
食到最尾,当然要叫返碗全店最出名既拉面啦!
虾既鲜甜,感觉好多好多只虾煮左几个钟整出黎既浓汤!
糖心蛋岩岩好,流心的~肉够晒厚,又大块!真系抵食夹大件呀!