2019-03-25
晏昼一点同屋企人饮茶,阿妈讲开钟意食煲仔饭啲饭焦,做乖女既即刻打铁衬热,打去坤记睇下即晚有无位啦。竟然一点打去都仲book 到位,book 到食夜晚七点半果轮,好幸运。夜晚准时去到,新舖门口已经企满人,如果walk-in 应该唔驶旨意食到,我同职员报到后都要等左十分钟先有位。入到去要搭枱坐,啲位都几迫。一坐底个侍应已经问我地食咩饭,因为煮要时间。我地最后叫左两煲饭,白鳝排骨饭,腊味滑鸡饭,仲要仲粉丝杂菜煲同豉椒炒蚬同一支樽装可乐。先黎个炒蚬😍,好好味,啲蚬肉大大粒,粒粒蚬都开晒口煮熟晒,粒粒都好新鲜,又干净一粒沙都无,啲汁用黎送饭一流。👍🏻👍🏻再黎支樽装可乐,够冰冻又够气。👍🏻然后到粉丝杂菜煲,热辣辣又多款式既菜,够晒味。最后两煲煲仔饭足足要等左一个钟先有,但都系预计之内。先讲白鳝排骨饭,啲豉椒味道几好,排骨都新鲜弹牙,白鳝今次唔够新鲜啲肉好林无口感,啲饭一粒粒有咬口,有饭香味又有饭焦,最紧要系全部饭焦都食得到,唔会浓晒痴住晒个煲👍🏻。最后系个腊味精滑鸡饭😍,有腊肠润肠同腊肉,腊味够足料又够香,啲油同鸡油落晒啲饭度,粒粒饭都充满腊味同鸡味👍🏻👍🏻👍🏻,衣煲饭真系无得顶,下次要再叫 !
再黎支樽装可乐,够冰冻又够气。👍🏻
然后到粉丝杂菜煲,热辣辣又多款式既菜,够晒味。
最后两煲煲仔饭足足要等左一个钟先有,但都系预计之内。
最后系个腊味精滑鸡饭😍,有腊肠润肠同腊肉,腊味够足料又够香,啲油同鸡油落晒啲饭度,粒粒饭都充满腊味同鸡味👍🏻👍🏻👍🏻,衣煲饭真系无得顶,下次要再叫 ! 由于太香太吸引,煲饭一放落枱就比我地食晒,食晒先发觉唔记得影相。
食左咁多次,我都系觉得新舖好味过旧舖好多。