2015-01-31
系湾仔食西餐,识食一定系去新鸿基中心食。今次去左呢间一到正餐时间定必爆满,坐到全店外国人既Chez Patrick Deli,感受一下外国气息。Set lunch分左几款package:1. $108 Main course + drink2. $138 Main course + drink + soup/ salad/ dessert 3. $168 Main course + drink + soup/ salad+ dessert 而Main Course就分几款:Meat/ fish/ pasta/ vegetarian今次点左个$168既fish course, soup方面系pumpkin soup, 然后就食住啲包等美食。好开心既系啲包暖暖地,外脆内软,加上牛油好香,所以食左两盘,不过如果牛油软啲就会更加好。Pumpkin soup都算浓,食落去有啲糊既感觉,几香,唔错。但计返要$30,都几贵。Main course要等就基本啦,但等大半个钟就有啲夸张,而且唔算特别。个饭算系偏干偏硬,鱼带黎既惊喜都唔算大:鱼皮煎香左而鱼肉都算滑,但其实都算细旧,而且薄薄的,唔算太吸引。
系湾仔食西餐,识食一定系去新鸿基中心食。
Set lunch分左几款package:
1. $108 Main course + drink
个饭算系偏干偏硬,鱼带黎既惊喜都唔算大:鱼皮煎香左而鱼肉都算滑,但其实都算细旧,而且薄薄的,唔算太吸引。唯一值得推介的系啲汁,非常香既忌廉味,但又唔会heavy,配返偏硬既饭就啱哂。
Dessert值得一试,系chocolate mousse,白色一层的类似cream mousse, 食落有一阵拖肥味,好香,但一啲都唔腻,而且唔系太甜,非常好,有水准的甜品。