2022-03-30
筲箕湾人气班戟店🥞好日都唔去筲箕湾 今次去开附近行山 即刻揾下有咩好食🤪 呢间班戟专门店同隔离嘅低调高手小食店都系我bookmark左好耐嘅野😍 可惜果日撞正低调高手因疫情而休息 所以试唔到😢 唯有食呢间班戟店啦😋 买嘅时候都见到人唔少人买 绝对系人气店🥰.除左主打嘅班戟 佢仲有千层蛋糕、雪糕、珍珠奶茶等😋 班戟口味有咸有甜 价钱$26-$32不等👍🏻 雪糕有成12种味道 价钱$10 四球 $15 五球 绝对系良心价😍🔹焦糖炖蛋雪糕班戟🍦呢款系最多人推介❤️ 亦都系最贵嘅一款($32)好彩冇令我失望😍 班戟皮包住两部分 上层系暖暖嘅焦糖炖蛋 下层就系冰冻嘅雪糕🤪 班戟皮略嫌偏厚 不过包住入面食系OK的👍🏻 上层嘅焦糖炖蛋口感够滑 焦糖味好香🥰 下层我拣左椰子雪糕 味道都唔错😋.整体✨ 有呢个饭后甜品真系好满足😋 去开筲箕湾都可以试下 食完就明白点解咁多人推介👍🏻 下次仲要试埋隔离嘅低调高手💛I Love 戟 - 班戟专门店筲箕湾东大街76号地下C号舖
🔹焦糖炖蛋雪糕班戟🍦
I Love 戟 - 班戟专门店