2023-03-09 97 浏览
今日专登去咗筲箕湾揾朋友食饭,黎左一家到食晚餐一坐低侍应就俾咗一索壸四宝茶,入边有红枣杞子雪耳香片。小笼包上枱嘅时候热辣辣,皮薄馅多咬落充满肉汁糖醋排骨排骨非常厚肉,食落酸酸甜甜非常开胃,面头仲有啲玫瑰花瓣带出淡淡既玫瑰香气。外婆红烧肉糖心蛋红烧肉分量十足,腌得非常入味咬落松化一d都唔觉得油腻,肉味香浓配埋酱汁十分滋味,入面仲配有几件墨鱼增添口感。干煸四季豆肉碎炒四季豆非常之有镬气食到停唔到口。缸鸭狗玫瑰桂花汤圆有四粒大大粒嘅芝麻汤圆,配上桂花同玫瑰花嘅香气令人回味。非常外父呢度嘅饮品名都非常之鬼马就咁睇个名完全估唔到入边系乜嘢馅料,芒果芝士云配搭伯爵茶口感清新仲食到粒粒芒果肉添。寸嘴表妹柑橘茉莉茶配搭杂莓加柠蜜爆珠口感几特别,值得一试。餐厅菜单选择非常之多,而且菜单名仲好得意添,侍应服务周到性价比非常之高,值得再嚟。

小笼包
上枱嘅时候热辣辣,皮薄馅多咬落充满肉汁

糖醋排骨

外婆红烧肉糖心蛋

干煸四季豆
肉碎炒四季豆非常之有镬气食到停唔到口。

缸鸭狗玫瑰桂花汤圆
有四粒大大粒嘅芝麻汤圆,配上桂花同玫瑰花嘅香气令人回味。

非常外父

寸嘴表妹
柑橘茉莉茶配搭杂莓加柠蜜爆珠口感几特别,值得一试。