星期六去咗港岛东睇楼,尾站喺筲箕湾,就顺便提早食个晚饭。今次食嘢嘅地方唔系东大街,而系新楼形荟𠮶边嘅「Dirty Skillet」,估唔到呢区都有打卡餐厅📸。餐厅嘅主题应该系游乐园,中间位置嘅座位系模仿旋转木马🎠。呢度整体环境几靓,而且感觉令人开心,小朋友一定钟意。火焰芝士配蒜蓉意大利包($98),睇餐牌见到呢个小食On Fire㖞🔥,钟意食芝士嘅我毫不犹豫地嗌咗。著住实验室袍嘅店员叫我哋准备好相机,然后就落少少酒喺芝士上面再点火。🧀热熔芝士配上蒜蓉包一齐食,好邪恶。西班牙海鲜焗饭($298),🇪🇸西班牙大镬饭Paella好吸引,以铁锅上,保持正宗风味,呢个份量二人食啱啱好!海鲜同𩠌嘅种类有好多,包括大虾、青口、帆立贝、鲜鱿鱼、蚬、鸡肉同西班牙肠等。啲虾坚系大只,而且最重要系新鲜。🍚焗饭够晒入味,带点蕃茄香,兼且吸收咗海鲜嘅精华。梳乎厘奄列($115),甜品制作需时,不过等待系值得㗎🥞。梳乎厘视觉效果澎湃,劲大个,质感超松软Fluffy,空气感十足,所以食落唔会太饱滞。同时,佢蛋香浓郁🥚,甜度适中。饮品方面,基本上全部款式都好适合打卡😍,我哋要咗Mango Yoghurt Soda($
火焰芝士配蒜蓉意大利包
火焰芝士配蒜蓉意大利包
西班牙海鲜焗饭
梳乎厘奄列
Pineapple Hat
Mango Yoghurt Soda
饮品方面,基本上全部款式都好适合打卡😍,我哋要咗Mango Yoghurt Soda($48)同Pineapple Hat($48)。芒果乳酪梳打嘅芒果一啲都唔酸,配上梳打令果肉冇咁涩🥭;菠萝汁味道清新,似鲜榨制成,面头放咗一大件菠萝,并以焦糖烧香🍍。
总括嚟讲,筲箕湾竟然有间乐园主题餐厅🥳🎡,以西餐菜式为主,食物摆盘精美,定价就属中上水平啦。我相信喺区内冇乜同类型餐厅,难怪都有唔少街坊帮衬。
梳乎厘奄列