2022-07-28
最近麻甩专员话好想夜晚饮茶,但系三间半夜又唔系间间酒楼有开,见上网有间老字号系附近,就坐左车入去试下。原来呢间铺头足足开左八年,都叫做筲箕湾老字号,款式都好多,仲有特别既点心食(黑松露烧卖)平时烧卖就食得多,黑松露烧卖真系第一次食,咬落去好爽口弹牙,食得出系师傅自己打唔系拎货既,而且有黑松露带个香气,成个口感升华哂,唔讲仲以为去左五星酒店吃!(流沙奶皇包)呢个奶皇包好有惊喜,本身谂住咬一啖再影相俾大家睇,点知D 汁漏哂出黎搞到成手都系haha,证明坚系流沙没讲笑。 好香表皮松软,唔会太硬又唔会太痴牙,值得推介!(鲍鱼鸡件笼仔饭)呢个又系其中一个必叫!出边吃呢个都要百几蚊!蒸饭蒸得到洽到好处, 劲足料香喷喷又唔干,而且鲍鱼都有5-6 粒,呢个价钱真系没得输!(多汁蟹籽小笼包)呢个小笼包都系惊喜之作,事关睇落去已经好饱满!而且咬落去d 汁喷哂出黎!非常鲜甜,老板话佢地每日朝早自己,一定新鲜! 抵赞!总结:饮品方面,一上枱竟俾左玄米茶我地,同出边既酒楼都有d 唔同。 不过我地就没问有没传统既茶叶,但系茶香都非常突出,值得推荐!!其实整体上专员觉得依一间系有诚意嘅点心专门店,大家真系可以去支持
(黑松露烧卖)
(流沙奶皇包)
好香表皮松软,唔会太硬又唔会太痴牙,值得推介!
(鲍鱼鸡件笼仔饭)
(多汁蟹籽小笼包)
总结:
其实整体上专员觉得依一间系有诚意嘅点心专门店,大家真系可以去支持支持!
感觉系舒服嘅,我地会再去!
麻甩专员评分区 👨🏻📊
店内环境: 8/10