2023-06-10 507 浏览
早几日返筲箕湾妈咪到拎野,点之竟然摸门钉😂佢地全部去哂街,咁谂住过东大街食野等佢地返黎先,咁啱就撞见朋友收工就一齐坐低食!天后庙隔离有间串烧居酒屋🏮系家庭式经营,气氛好似都唔错❤️第一次黎唔知叫咩好,真系要老板推介一下😂前菜:猪生肠王 同 味噌蒜头渍 味噌蒜头渍过之后已经完全没有辛辣感,多了一份味噌香气,口感爽脆,上面仲有木鱼丝咸咸地!猪生肠王,老板话佢地选择坊间比较少有既,口感系劲爽又弹牙,绝对值得一试!汁烧鲜蚝饭团首先外观已经好打卡😂饭团黏稠度做得几好,唔会好易散哂,烧过有点点焦香,蚝肉汁烧过带微甜,一片紫菜包住系啱啱好,我会为左依道菜再回来😂烧蛏子王好多只都算厚肉,店家唔系用好多蒜茸,少少🤏点缀提升蛏子既鲜甜!手打墨鱼棒手打墨鱼肉好弹牙,咬落去食到粒粒墨鱼肉,利用香茅做棒墨鱼肉加添左香茅既香气,好食😋配搭住串烧蒜芯我觉得都几夹!葱油卷外层系香脆酥饼,包裹住大量既葱,葱人必选!盐烧黑豚猪腩肉猪腩肉油脂比较高,烧完好香口!烧鸡拼盘有鸡软骨、鸡翼、鸡肾同鸡肉棒,我比较喜欢鸡肉棒😂因为有得沾蛋食❤️总结:筲箕湾比较少依类可以倾计既餐厅,而且食物质素几高,气氛都唔错,如果喜欢清酒既更加适合!

天后庙隔离有间串烧居酒屋🏮系家庭式经营,气氛好似都唔错❤️

第一次黎唔知叫咩好,真系要老板推介一下😂

前菜:猪生肠王 同 味噌蒜头渍

汁烧鲜蚝饭团

烧蛏子王

手打墨鱼棒

葱油卷
外层系香脆酥饼,包裹住大量既葱,葱人必选!

盐烧黑豚猪腩肉
猪腩肉油脂比较高,烧完好香口!

烧鸡拼盘

• 汁烧鲜蚝烧饭团