2011-04-25
惊住EASTER HOLIDAY会多人,所以之前都订定位,费是到时要等!打电话去个阵,听电话个位呀姐(讲真都几串)讲明净系留位15mins!我同我BF系kowloon bay个到搭1号VAN去西贡码头再行过去。明明平时搭都净系要around 25 mins,但系我地坐左around 1 个钟先到!!!!!因为唔好彩系唯1个条路去西贡有两单交通意外,又白车又警车。。。唉。。。到西贡码头个阵已经就够钟!!所以一落车都行得超超超快既速度,好彩!ARMARM讲得切!唔系甘远水路去到但系无左张台就唔抵啦!!好,讲下个环境~我5:45pm去到!哇!超爆多人!!!!好好运,我地被安排坐出面露天草地位!个到好好,近住个海边同埋因为系露天,所以D烟唔会散唔到!但系坐入面算系“室内”个D就好大锅啦!哇,D烟大到呢,我见D人同狗系入面都觉辛苦!但系我地系露天草地既就风凉水冷兼靓景!一埋到位,我地就去换野饮同埋烧烤套装~讲真,个价系比起出面个D贵!成168蚊!!!包1支水,1罐汽水,1支烧烤叉,3只胶碟,1 只胶碗FOR蜜糖,1支蜜糖扫,同埋任攞胶叉刀,胶手套,调味料同蜜糖我地就自备aluminium foi
我地就自备aluminium foil!注意佢地系唔会有夹同网提供!你地同佢买就48蚊~所以最好自己带啦
甘我地就出去攞野食啦~有分熟食(我见有茶叶蛋)同生野
熟食个到我同BF都无掂过,因为个样麻麻,所以都无临住试心临都系主攻烧烤算啦
选择都系中规中矩个D。。。
牛,猪,鸡扒,鸡翼,金沙骨(好味),烟肉,牛仔骨,厨师肠,牛丸,墨丸(唔掂!好难食),龙虾丸,鱼蛋,芝士肠,鱼腐,秋刀鱼,多春鱼,鸭胸(好味),鱿鱼(唔掂呀都系!腥架!),厚白面包,法国包,corn, green pepper,tomatoes,pineapples,jellies,etc....
整体黎讲呢个场都算唔错架啦!不过个厕所真系可以好D就好啦,好Dirty!