2014-01-01
之前睇电视见到呢间餐厅, 听落都几怀旧, 所以黎试一试入到去因为今日假日的关系, 要等一阵位, 跟住就被安排入坐近门口的位置, 可以见到分左两个Area(一个系普通餐, 一个系扒房, 类似法国菜咁o既嘢我点左个铁扒镬仔牛柳, 而我老婆就点左猪鸡扒意粉。首先黎个汤+包 两份都算大件, 不过我个罗宋汤比较淡, 亦都唔似其他地方咁会有牛粒o系里面。跟住黎个主菜, 我个牛柳算「林」, 普通餐刀都可以轻易锯开, 食落都几Juicy, 可惜好似放冻左少少。另外试左啖鸡扒同猪扒都可以,起码有味同唔靭先。最后系餐茶, 我叫左杯冻柠茶, 都系比较淡不过全程最败北就系service, 大部份员工都好似留守o系比较入o既位置, 见到有两pair都系安排o系近门口位的情侣, 有一pair要求转入扒房, 另一pair就因为无人理而离开, 希望d staff可以留意一下。整体黎讲可以再试下。
我点左个铁扒镬仔牛柳, 而我老婆就点左猪鸡扒意粉。首先黎个汤+包 两份都算大件, 不过我个罗宋汤比较淡, 亦都唔似其他地方咁会有牛粒o系里面。 跟住黎个主菜, 我个牛柳算「林」, 普通餐刀都可以轻易锯开, 食落都几Juicy, 可惜好似放冻左少少。另外试左啖鸡扒同猪扒都可以,起码有味同唔靭先。 最后系餐茶, 我叫左杯冻柠茶, 都系比较淡 不过全程最败北就系service, 大部份员工都好似留守o系比较入o既位置, 见到有两pair都系安排o系近门口位的情侣, 有一pair要求转入扒房, 另一pair就因为无人理而离开, 希望d staff可以留意一下。
整体黎讲可以再试下。