2020-05-01 102 浏览
上次同朋友食完西班牙野,心思思想再食多转,俾我发现原来大埔有一间西班牙餐厅,决定去试吓。铺面唔大,但系装修好温暖,个色调都好relaxing,吧枱设计同埋墙上嘅装饰都好有特色。餐牌上面主要都系有main course同唔同嘅tapas,种类都算多。首先叫咗个蜜汁蒜蓉鸡翼拌柠檬汁($78),系原只鸡翼拆件上嘅,有翼尖同翼头,卖相好吸引。鸡肉够嫩滑,有少少grill嘅香味,个汁同埋鸡肉好夹。少少柠檬汁吊味,几开胃。主食方面叫咗个辣虾拌橄榄油意大利面($148),上碟热辣香喷,食落都几大碟,如果细食嘅话其实两个人share都可以。个汁好够味,但又唔会太咸。虾肉都好多,又大只,虽然系辣虾但系都只系少少辣,感觉令到碟意粉更加惹味。由于时间关系冇叫到酒饮,但系我见佢嘅drinking list都唔少嘅。呢度气氛温暖,食物质素亦都够好,几适合两三个人嚟倾偈食嘢。