2017-12-31
寻日(30-12-2017 Sat)同老公去玩前食个晏,o黎o左呢间,去到时冇乜人,睇完menu就叫o左两个都系$45.00o既粥面餐,佢要S3,我要2,加$12.00要奶茶红豆冰.落完单冇耐,两碗面就到o黎,我o个碗鲜虾水饺面有3粒大大粒水饺,老公o个碗柱侯萝卜牛腩面都有几多萝卜,亦有牛筋.开动先,水饺皮薄,虾仁爽,加埋3成猪肉,o岩o岩好;面爽冇问题.老公俾o左旧好细o既牛筋同一旧萝卜我,牛筋好入味又超腍,太腍喇,但佢食佢旧大大旧o既牛筋又唔系咁,可能系同一时间炆啦.而萝卜呢,OK啦,不过唔甜但庆幸冇渣.而牛腩呢,老公话食到有陈皮味,咁奇怪?之后奶茶红豆冰到o黎,我唔饮住,食完o野至饮.然后系两碗小碗瘦肉粥, 瘦肉唔多,粥底好清淡冇味,只靠有又有陈皮味o既咸瘦肉加味,都好o既,唔好食咁咸.最后到蚬介炸鲮鱼球同酥炸鲜虾云吞,两样都热腾腾,前者口感同味道都冇问题, 蚬介汁就唔咸,但o个粒蚬就超咸.而酥炸鲜虾云吞呢, 云吞皮味道有少少怪,其他都大致正常.而奶茶红豆冰呢,奶茶够滑,亦饮到茶味,大大粒红豆好够腍同甜,唔错o既.味道系3.62分环境:好大好舒适,冷气开得大系o岩o既,因为啲o野
之后奶茶红豆冰到o黎,
最后到蚬介炸鲮鱼球同酥炸鲜虾云吞, 两样都热腾腾,前者口感同味道都冇问题, 蚬介汁就唔咸,但o个粒蚬就超咸.而酥炸鲜虾云吞呢, 云吞皮味道有少少怪,其他都大致正常.
味道系3.62分
环境:
好大好舒适,冷气开得大系o岩o既,因为啲o野食热腾腾.
抵食系2.8分