2019-12-13
呢轮天每气凉凉地,唔系喺屋企打边炉,就出街打边炉,同女友都好耐冇食西餐,揾到呢间位于观塘嘅餐厅,其实好耐好耐以前好似有来过,记忆中都系唔错。今次再访先知,感觉上重新装修左。餐厅位于亚太中心,非常方便,由于一早订左位,店员都好快安排左位置。枱櫈都换过哂,卡位阔落,加埋柔和嘅灯光,整体环境更加舒服平日夜晚生意都唔错,加上订位有折扣,性价比高。详尽多选择wine list仲有好多人都会点嘅生蚝,美国、爱尔兰、法国蚝都有,配酒又有offer。沙律、汤、前菜意粉、意大利饭、薄饼主菜有西冷、威灵顿牛柳、肉眼、斧头扒、牛肩扒、羊架、猪仔骨、烧银鳕鱼、猪鞍扒等等。配菜另上,炒磨菇啊、炒菜等。甜品听讲都好出色。最简单、最丰富就当然系set dinner。套餐包小食拼盘、餐汤、主菜6选1、甜品同餐饮,价钱系238蚊起。仲可以用88蚊追加4只美国石蚝,平平地浅尝非常可以美国石蚝虽然美国石蚝冇法国蚝咁肥美多汁,但质素都唔差架,呢个价钱抵食;想食好啲嘅质素可以试下单点嘅法国蚝。小食拼盘有鸡翼、沙律、火腿、芝士,开胃小菜。是日餐汤质地浓稠,仲有薯仔粒,饮完暖粒粒。主菜拣左烤澳洲草饲西冷,呢个套餐298都抵,西冷点
详尽多选择wine list
沙律、汤、前菜
意粉、意大利饭、薄饼
甜品听讲都好出色。
仲可以用88蚊追加4只美国石蚝,平平地浅尝非常可以
美国石蚝
小食拼盘有鸡翼、沙律、火腿、芝士,开胃小菜。
是日餐汤质地浓稠,仲有薯仔粒,饮完暖粒粒。
主菜拣左烤澳洲草饲西冷,呢个套餐298都抵,西冷点7成熟,熟成度ok,切开唔会太老,肉汁保留,而且面层烤至焦香,最重要系呢只牛嘅味道又几浓㖞
伴碟有幼薯,香脆唔油。
因为只系点左一个套餐share,我地另外单点左一份卡邦尼,份量不少拮开鸡蛋,蛋液流出,令意粉食落更加creamy。面头有芝士碎,味道都几浓,意粉软硬刚好,不过如果有少少烟肉碎更合我意。(个人喜好)
side dish点左两份,分别系炒磨菇同炒羽衣甘蓝,磨菇软腍,羽衣甘蓝好好食架,口感爽,又健康!
是日 甜品
另外点多左两份甜品,真系好出色,尤其是梳乎厘!即叫即制,需时等候。梳乎厘微甜,蛋香足。
苹果金宝都ok,唔会太甜,苹果软腍入味。
仲伴一球芒果雪糕。
柠檬茶