呢间珠宝品牌嘅Cafe绝对系所有港女一定要去一次嘅圣地!实不相瞒,自己曾经生日嚟过食tea,当日嘅体验真心唔错,系难得地觉得好食嘅Afternoon tea☕️服务都唔错,而且食物卖相精致,所以之前有男仔friend问生日同女朋友去边到好,自己都曾经推介过呢间畀佢哋🤣趁住圣诞又系去食fancy餐厅嘅季节,今次又再同朋友着到靓靓到访✨今次同朋友到访系试佢哋嘅节日3-course lunch ($588),包括前菜、汤及主菜,呢个价钱已经包咗Free Flow无限畅饮香槟及指定饮品🥂前菜一开始有个蕃茄冻汤,一上枱店员就会帮手点火,望住佢烧都几治愈☺️特别一赞佢哋附送嘅Broiche好香牛油味💛 第二道香煎带子煎到外脆内嫩,绝对系今餐嘅MVP✨黑松露忌廉汤菇菌味都几浓郁,饮落暖笠笠🥰⁡主菜方面可以拣威灵顿牛柳或威灵顿鳕鱼,酥皮做得几香,入面嘅馅料仲加咗菇菌同菠菜🤤 伴碟仲用上新鲜车厘子装饰,好有节日气氛最后仲可以加$68试埋个甜品,圣诞波波既造型好cute(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)其实系黑朱古力慕斯蛋糕,一切开就有红桑子蜜饯嘅流心效果,配上云呢拿雪糕卖相几ig-able🤍 另外,餐厅系12月22至26、

第二道香煎带子煎到外脆内嫩,绝对系今餐嘅MVP✨
黑松露忌廉汤菇菌味都几浓郁,饮落暖笠笠🥰

最后仲可以加$68试埋个甜品,圣诞波波既造型好cute(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)其实系黑朱古力慕斯蛋糕,一切开就有红桑子蜜饯嘅流心效果,配上云呢拿雪糕卖相几ig-able🤍 另外,餐厅系12月22至26、31及2024年1月1日将提供节日限定特别菜单,如果提前预订仲可以获赠餐厅限定马卡龙小礼盒,可以系餐厅嘅圣诞树到摘落嚟几得意🩵

总括嚟讲,今次再访嘅感觉都几好,而且呢到节日氛围都几好,如果假日未谂好去边绝对可以过嚟一试🥳