2024-06-02 356 浏览
喺大角咀附近收工经过见到呢间泰国菜,装修好似几地道,就入咗去试吓佢个四人餐,觉得味道都相当唔错,而且个价钱又好合理,值得一试。餐厅地方虽然唔系好大,但系就好有泰国嘅风味,一入到去佢个装修就真系好似去咗泰国咁,有一啲好似笃笃车咁嘅卡座,墙身仲挂咗好多泰国相关嘅艺术品,咁啱店员安排咗我哋坐喺啲好似笃笃车入边嘅卡座,好有feel~四人餐入面有几个𩠌都好好食。泰式经典明炉大蚬煲 相当经典嘅泰式海鲜煲之一,呢度嘅大蚬煲非常惹味,汤底又酸又辣,蚬肉都好鲜甜,而且仲有好多粉丝系煲入边,吸晒汤底嘅酸辣味,送饭一流。泰式肉碎生菜包 又系一个大家都好钟意食嘅泰国菜,呢度嘅生菜包好啱钟意食酸辣味嘅人,呢度嘅调味偏酸,个人都几钟意,因为好开胃!而且生菜同肉份量都好多绝对够四个食!鲜虾炒金边粉 呢度嘅炒金边粉都好有镬气,配上弹牙嘅鲜虾,调味都适中。珍多冰食咁多热辣辣嘅嘢梗系要饮返杯珍多冰,跟四人餐半价加钱买就好抵饮!甜品最后又系用套餐优惠,再追加多一个甜品拼盘,除咗有芒果糯米饭,仲有椰汁糕同埋斑斓千层糕,芒果糯米饭都好有惊喜,糯米好软熟,芒果都好鲜甜。整体嚟讲呢个价钱真系性价比高!

四人餐入面有几个𩠌都好好食。

泰式经典明炉大蚬煲

泰式肉碎生菜包

鲜虾炒金边粉

呢度嘅炒金边粉都好有镬气,配上弹牙嘅鲜虾,调味都适中。

珍多冰

甜品

整体嚟讲呢个价钱真系性价比高!
2024-05-27