2018-07-19
一嚟到门口,就畀佢哋门口嘅餐牌吸引住,好多嘢食呀❤️餐厅设计都几有特色㗎,一枝枝日本酒樽整齐排列喺墙到,而且空间够晒阔落,如果多啲人嚟嘅,佢仲有一间间类似房仔嘅可以畀你哋book添👍好大碗呀🤤🤤三文鱼籽舖满系鸡蛋丝上面,唔好以为啲三文鱼籽好小呀。其实只系因为啲鸡蛋司丝太涨卜卜。三文鱼籽捞埋啲饭食,啖啖都食到㗎。而且侧边仲有个新鲜爽脆嘅青瓜同埋酸姜,所以都好好味㗎。捞埋小小wasabi仲正。而且过本身个碗都好深,所以其实份量真系非常之多❤️❤️鸡蛋味非常之香浓,一啲都唔油腻,亦都唔鞋仲几嫩滑🤤一层又一层嘅鸡蛋最后包住啲明太子味道适中唔会好咸唔错😋😋呢个鲭鱼好特别呀,虽然佢系烧,但系嚟到嘅时候鱼皮系未微暖,啲肉系有少少冻嘅。而且佢本身用醋腌过嚟,骨都冇条。所以味道酸酸甜甜加上鱼既鲜味,我地都好中意食呀😍😍呢个拉汤底做得真系几好㗎,汤底系香浓既豉油汤,但系一啲都唔会好咸❤️❤️拉面烟韧度适中,唔会过淋或者过硬,仲好挂到啲汤汁💖💖而且猪软骨都炆得好够入味,一咬就溶溶哋,加上其他配料鸡蛋,紫菜,粟米等等,令呢个拉面嘅味道更加多元化💋💋
一嚟到门口,就畀佢哋门口嘅餐牌吸引住,好多嘢食呀❤️
鸡蛋味非常之香浓,一啲都唔油腻,亦都唔鞋仲几嫩滑🤤
一层又一层嘅鸡蛋最后包住啲明太子味道适中唔会好咸唔错😋😋
拉面烟韧度适中,唔会过淋或者过硬,仲好挂到啲汤汁💖💖