2017-11-26
原来响合和中心上面有间小餐厅同中菜,上面粥粉面一应俱全。啱晒我呢啲多心嘅吃货。入面嘅装修好中式好怀旧,有几个假嘅雀仔笼高挂!有怀旧茶楼嘅特色。呢度嘅粥面餐可以自由选择配搭。我哋叫咗几个餐大家share食!可以试多几个唔同口味!牛筋腩捞面份量超级多!三大嚿牛筋再有四旧牛腩!差不多等于平时嘅两倍!牛腩同牛筋好有五香味!好入味!捞面冇碱水味。捞面会跟一碗清汤,清汤入面加入虾籽!令到整体感觉更加香。另外要做一个净云吞,皮薄馅靓,唔算多虾但味道不错。汤底有大量生菜,好甜!小食我哋要咗咸肉糭,糯米饭一粒粒,入面有好多绿豆蓉,咸肉部分我无食,但糯米点小小豉油好好入口。煎蛋虾米肠粉系令我有少少失望,虽然有蛋香几特别,但略嫌肠粉煎得唔够脆口。香葱虾米味唔错。加多个小食炸云吞,呢个反而有惊喜!云吞皮炸得又松又脆!仲送上一份五柳汁,甜甜酸酸好开胃!非常好!因为已经太饱,下次来一定试吓呢度嘅糖水!
捞面会跟一碗清汤,清汤入面加入虾籽!令到整体感觉更加香。
因为已经太饱,下次来一定试吓呢度嘅糖水!