2015-02-10
去megabox睇戏前,先食个午餐,其实到时已经两点几,呢间新开嘅越南菜想试好耐,唔使等位,坐靠墙四人枱,装修新潮,好有货仓型格!门口睇其实唔似食越南菜!似食西餐!唔使等位,坐中间四人枱!餐具都好型枱格,干净企理!简单叫几个食品!店员比较梦游,唔积极,不过叫都会做!好似我叫一碗粉,三个人都唔会主动比埋碗仔(唔细心)要叫佢先比!牛油果芒果软壳蟹米纸卷($72):卖相靓,木板盛住上,有酸汁拌碟,但主题牛油果、芒果同软壳蟹都好少(每样一小条,以米卷嘅size)最多系红生菜同火箭菜,所以似食菜卷!幸好菜都好爽脆!酸汁又过酸(盲婆都开眼),一般!生牛肉河粉($46):汤底好正,又浓又清,唔味精,金边粉都滑,配菜有洋葱丝,另上有芽菜、青柠、九层塔!我劲喜欢九层塔独特嘅口味,所以落晒!芽菜全生,浸汤都唔太熟!一般!生牛肉好快就熟!唔韧兼有牛味,唔错!单骨鸡中翼($44):其实都系炸鸡翼,只不过剪开两半,所以食时会方便啲!味道外脆内软,有肉汁!如果牛油味浓啲就正!芒果椰果冰(半价$12):芒果汁加梳打,有椰果粒!比埋粗筒吸!唔太甜,几清爽!半价都抵饮!食物唔错,环境好坐!可以一试!
单骨鸡中翼($44):其实都系 炸鸡翼,只不过剪开两半,所以食时会方便啲!味道外脆内软,有肉汁!如果牛油味浓啲就正!
食物唔错,环境好坐!可以一试!