2007-09-05 20 浏览
总是对一众称为XX园的茶档有份好感,众里寻他,总会发现好东西。上星期去咗以往常去的深水埗新香园,今次去咗中环新香园「偷欢」。转入行中,已见人头涌涌,一众上班人士等候外卖,我听见店员不时呼叫「陈生嘅奶茶蛋治」、「张小姐,油多」,就知道有不少熟客帮衬。揾个好位,就叫咗个面餐。先来一杯热鸯,茶与啡的味道平冲,不错!再来个餐蛋丁。蛋&餐肉都煎得唔错,个面就唔得,开头以为个面煮得唔够淋,但一食就知个面系预先煮好,有客叫就翻渌。可能为咗应付早上的客潮,所以出此下策,教人失望。来到茶档,不可可试多士,叫了奶油多一客。用来做多士的比其他三文治的面包厚,原来是原条面包厚切的。奶油多颇香脆,油份好够,新鲜、好味!原来简单就是美好。惟独容让无公德心嘅食客随便抽烟,完全不可接受>.<

惟独容让无公德心嘅食客随便抽烟,完全不可接受>.<