2022-05-16 1057 浏览
#chuchu食在青衣📍 别府駅前料理 𠮶日同🐷仔系青衣睇戏就快快脆脆食野,入咗呢间🐷食过外卖,唔难食嘅!试吓佢堂食!有得食一人火锅,🐷仔想食不过我哋唔系好够时间!总结行开可以食下,唔洗专登黎—————————————————————❣️ 御善二人前 $288因为唔想谂就嗌左个set唔洗烦!🥗豆腐胡麻沙律好大兜!面头有木鱼丝,麻酱都几多,可以捞晒青瓜丝同沙律菜,开胃!几fresh!🥟鸡胸软骨饺子饺子几好食!入面系有啲较骨几有咬口,好有口感!不过个皮煎得有啲干!🐟盐烧鲭花鱼烧得好香!即刻烧,烧到个皮卜卜脆!淡淡嘅鱼油香,唔会太腥!🍜黑蒜油腩肉拉面欣赏佢腩肉会煎左先,煎得好香,不过拉面就有啲普通,糖心蛋好食!汤底系似出前一丁黑蒜油汤底,咸左啲!🥘海鲜味噌石头炒饭🐷好钟意食石头锅饭嘅饭焦,呢个除咗饭焦就唔好食,因为佢啲海鲜系鱿鱼同虾,冇乜味🥲🍇巨峰乳酸梳打🐷仔饮,唔知乜味,不过佢饮晒🍋柚子蜂蜜梳打几好!唔会太甜!.❣️三文鱼寿司(2件)$17嗌完个set,🐷仔仲话要再嗌野食,所以就比佢嗌个寿司!但呢个三文鱼系同争鲜一样级数🤣—————————————————————不专业评分👅好味指数:6/1
#chuchu食在青衣
📍 别府駅前料理
❣️ 御善二人前 $288
因为唔想谂就嗌左个set唔洗烦!

🥗豆腐胡麻沙律

🥟鸡胸软骨饺子

🐟盐烧鲭花鱼
烧得好香!即刻烧,烧到个皮卜卜脆!淡淡嘅鱼油香,唔会太腥!

🍜黑蒜油腩肉拉面

🥘海鲜味噌石头炒饭

🍇巨峰乳酸梳打
🐷仔饮,唔知乜味,不过佢饮晒

🍋柚子蜂蜜梳打
几好!唔会太甜!
❣️三文鱼寿司(2件)$17

不专业评分
👅好味指数:6/10
💰性价比:7/10
👍🏻推荐:5/10
—————————————————————
🏡地址: 别府駅前料理 (青衣城) (青衣)
青衣青敬路33号青衣城301号舖
👉🏻杏花邨同火炭都有分店
#chuchu食日本野
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食评都好认真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相机食先 #香港好去处 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #周末好去处 #食好西 #美食推荐 #好食 #食食食 #tasty #美食 #饮品 #甜品#follow #like #like4like #人气食店

2022-05-11