2016-06-17 217 浏览
今日一个人晚餐,发掘新地方,行上彩云邨揾食,餐厅都唔少,因为唔太肚饿,所以行去麦当劳食个晚餐!呢间麦当劳已经好多年,上次食已经中学时期,店面新装修,环境好新潮,人唔多可以任意坐!先去柜台落单,攞飞等萤幕出号码,再去攞食物,不过执食物嘅姐姐比较乱,出咗号码先发现我嘅食物未齐(其实只有三样)雪榚我走果酱,佢又讲错比男店员走花生,堂食雪榚又吸盖!好乱!鱼柳包($10)鱼柳包已经细个咗好多,净食一个唔够饱,不过真心好味,面包松软热辣辣,鱼柳炸得外脆内软,加啲半溶芝士,沙律酱酸酸地减少油腻感!好味!用之前买嘅蛋黄哥为食卡:Zone A:冻优质浓香咖啡($15.8)糖水另上,唔落先饮一啖,微甘,冻咖啡唔够热嘅香,但又比较滑啲,落了糖浆减低了甘苦,冰凉顺滑!好味!Zone B:新地(走果酱)(免费)只落花生,麦当劳嘅雪榚糖酱太太太甜,顶唔顺,而家雪榚都甜,好挺身,加上花生香脆!好味!简简单单一餐
用之前买嘅蛋黄哥为食卡:
简简单单一餐
2016-06-07
$25.8 (晚餐)