2018-08-27 406 浏览
美孚系一个少人觅食嘅地区,呢度连锁餐厅比较多,唔洗特意过黎食今日偶然搭车路过,出一出闸食个lunch,地铁口一出,就见到呢间坐满人嘅面店,上海美食好啱我口味,入去一望,大部分人都食上海面同埋云吞,但系我冇跟风,因为今日我需要一大碟饭,于是拣左个墨鱼饼菜饭,再加两只煎饺先黎一杯一叫即斟嘅豆浆,有豆味,冇沟水,唔太甜,啱哂!煎饺都好快上,即系煎定,不过都多人叫,所以饺子仲热,几大只饱满,咬落比一般饺子皮薄,折位都唔会食到一旧粉,煎到金黄色果边脆,咬开有少少肉汁滴出黎,菜肉比例均等,唔太咸即系少味精,水准唔差佢地出餐高效,啲客落完单过几分钟就有得食,菜饭上面有一大块墨鱼饼,饼上面有只好犯贱嘅太阳蛋,迫我笃穿佢,墨鱼饼煎香,入口弹牙又唔会松散或者死实实,食到浓厚墨鱼味,菜饭用上珍珠米,比正宗上海舖用嘅米软滑,菜粒都落得唔少埋单$61,不错吃

先黎一杯一叫即斟嘅豆浆,有豆味,冇沟水,唔太甜,啱哂!

埋单$61,不错吃
2018-08-16