2024-02-02 442 浏览
走入呢间大排档,气氛松懈,系一个食饭嘅好地方。我哋点咗三样小食:生炒骨、粟米斑块同埋金银蛋浸菜,每样都系咁正!生炒骨,啱啱好嘅调味,带啲酸酸甜甜,肉咬落去弹牙得嚟唔会过韧。不过少咗菠萝真系有啲着急,失咗啲色彩同酸香,希望下次可以有返。而家讲下粟米斑块,真系厉害到话唔出!外层金黄、薄脆,瞓紧𠮶种脆,内里嘅鱼肉又鲜嫩,入口即化,每件斑块都咁大块,食落超满足!粟米汁浓郁,夹硬𠮶啲鱼肉,真系夹到掂得好𠻹!跟住黎讲讲金银蛋浸菜,菜仔嘅嫩滑对得住我个胃,一啖啖食落去,爽口得嚟冇渣,真系少有平时大排档会有嘅水平!整体嚟讲,呢啲菜式喺呢啲悠闲嘅环境下食,实在高兴😋👍🌟。呢间大排档值得我再嚟,大家都要试吓啊!