2024-07-17 1987 浏览
带定头盔先,其实已经去左好多次,平时去已经觉得系好西既西餐,但今次食完呢餐生日饭,真系觉得要上黎比一比个好评先。之前饮过龙虾汤,蘑菇汤都觉得大厨好有诚意。当然,平时去唔会次次叫扒,因为惊食唔哂,所以通常都系叫意粉食。其中非常欣赏佢既龙虾汁意粉,我个人觉得真系好好食,系次次都想 encore 既一道。讲番正题先,因为男朋友生日,想食西餐但又唔想出去比人㓥,所以又谂起呢到,就 book 左 table for 2。当然,落booking既时候有提过系庆祝生日。由于男朋友好想食蚝,就问下唔知餐厅会唔会订到,点知又真系有!! 结果就落左两打,应该系大厨推荐系西非蚝。去到用餐当日,因为庆祝生日既关系,我地比平时叫多左,讲真全日净系等呢一餐,哈哈。 头盘,一人一客 南瓜蛋黄酱龙虾沙律,真系好好味~ 我直情觉得,我胃口细,净系呢个道已经饱一半,因为龙虾好大只!! 第一次食呢道,龙虾好新鲜,唔系雪藏野,咬落去系有弹性,肉质实净,配埋个南瓜蛋黄酱,就连我呢个平时唔食南瓜既人,都觉得个酱好好食。第一道已经好高分。之后上全晚重点,一人一打西非蚝!!! 睇番张相,其实Size 唔失礼,简单讲我地两个都觉得好食

之后上全晚重点,一人一打西非蚝!!! 睇番张相,其实Size 唔失礼,简单讲我地两个都觉得好食。以我地呢啲对蚝唔系好高要求既人,我同男朋友食得好开心。

然后,亦都系好期待既鹅肝,讲真,唔系我吹水,影埋比你睇,佢块野... 大大块!!! 以佢呢个价钱,出面我谂冇乜边几间餐厅系可以比到呢个size既鹅肝你!! 又或者可能系生日饭,大厨比大块啲... 挂... 哈哈 总之,食得好满足。

食完鹅肝,有法国田螺,呢个又系男朋友觉得好好食既一道。调味好出色,配埋薯蓉,一人三只觉得唔够食,只可惜其实去到呢到我地已经好饱了。

最后,上左个猪鞍,其实都食唔哂~ 我唔食猪,男朋友都尽力食左一大半,加埋两杯野饮,呢一餐非常满足。

好欣赏个大厨,因为佢每一道菜都好食,讲真食咁多次,冇一样系叫左会后悔,或者叫左会失望。今次呢个生日饭,简直令我地更加欣赏佢。所以冇办法了,唯有变成饭堂 哈哈
2024-07-02
庆祝纪念
生日
  • 龙版沙律,鹅肝,法国田螺,龙虾意粉