2019-07-06
朋友生日,满心欢喜自己拣左尼间听讲系泰国米芝莲餐厅,位都自己亲手卜埋好期待,我地准时去到5洗好耐就带左我地入去。点知我地张4人枱就系深深处,都5紧要,隔离都多枱有人坐,但果个角落真系又暗又焗,仲要岩岩好比个墙遮住左个海景,乜都无得睇。于是我地就揾反带位果个小姐,5问由自可,佢既态度就系全晚扣最多分既地方。我地先问左可5可以调位,佢话而家人好多,调5到,一系我地出反去等。哗,我只系问下有无其他位姐,你就咁叫我出反去等,咁我同变反walk in有咩分别?我地都体谅你多人既,但都5系就咁叫反我地出去啰,完全无提供解决方案,但佢前后足足讲左2次出去等,咁我朋友就问,可5可以拍埋隔离果张2人枱,咁最少都叫坐出左dd,个小姐面黑晒咁话,咁我入面咪接5到多枱客啰咪住先,咁尼到都系total 6个位,点解我地坐入面角落你就接到客,坐出一格就5得先?咁咪就系因为连你都觉得个位有问题啰!然后佢就发住脾气咁拍埋比我地,未食已经一肚气部电话真系补光得太好,影5到比大家睇果个位暗到戏院咁架其实我地坐定左一阵佢就话出面有张枱我地会5会想转出去,梗系转啦,一出到去果张枱光猛好多,空气都流通左睇张枱既光度同之前果张暗
部电话真系补光得太好,影5到比大家睇果个位暗到戏院咁架其实
睇张枱既光度同之前果张暗角差几远
讲左咁大段先讲完入座,到讲反野食啦!
叫左个柚子沙律,甜味同咸香做得5错,唯一系我觉得太酸,但朋友中意食酸所以觉得好好食,咁口味因人而异既
青咖哩鸡系5包任何饭,要自己另叫,细细盎但味道几好,少少少少辣,捞饭点薄饼都正
最好食系泰国抄菜,味道适中香口5太咸
猪颈肉粒炒饭都正但分量都见到就系一碗饭左右
朋友觉得食咖哩, 薄饼系必需既,就咁食油香5错,就咁食都好味
最令同好食就系小食拼盘,不过就食晒其实野都仲未到,前后催左2次先有,串烧好香炭香味,另外其他都5错,枱枱都有叫咁济
满心期待去结果发生咁不愉快既经历真系好扫兴,好彩佢d野食都5错,食到最尾都算系咁,但米芝莲程度又食5出,下次我地就5会再尼,试左就算,不过想试既朋友都可以食下,始终5系个个会因为坐位问题搞咁多野,公道尼讲食物系5错既!