2017-10-15 246 浏览
听闻依间cafe装修格调十分特别,系以旅游明信片作主题,所以女友指定话想去,依日就放工去食晚饭,起初谂住cafe依类餐厅,都系食景而唔系食饭架啦,点知都有惊喜一入到黎,眼前充满去旅游既气息架上放左好多旅游书任睇,好适合约将会一齐去旅行既朋友黎倾行程架上仲会放左啲帆船模型,回应番航海旅游依个主题挂左好多明信片啊好多都好靓墙上挂着好大幅地图,挑起想去旅行既感觉事不宜迟,我地快啲叫食物先得!客人要行出去柜枱点餐,食物会店员送上,但餐具同攞杯水都要自己黎依页就系main course 餐牌,食物种类唔算十分多,主要系饭类、乌冬、pizza、沙律同埋小食,我见佢好多主菜都有鳗鱼,所以叫左个特盛灼烧鳗鱼饭丼个鳗鱼大得好夸张又肥又大条,横跨成只碟之余仲凸晒出黎鳗鱼质素几好,如果啲米系用珍珠米会更佳,整体个饭都很不错,唔洗100蚊食到咁大条鳗鱼,出面极难做得到另外仲叫个珍宝全日早餐,依个都几抵食,都系唔洗100蚊,食到三块烟三文鱼、三块煎得几好既烟肉、黑松露炒蛋同埋两块十分好既牛角包佢既牛角包系新鲜焗出黎,味道几香唯一相对奇特既地方系配菜用上粟米同埋中华沙律,不过味道正常既整个全日早餐味道系不错饮品方

一入到黎,眼前充满去旅游既气息
架上仲会放左啲帆船模型,回应番航海旅游依个主题
挂左好多明信片啊
好多都好靓
墙上挂着好大幅地图,挑起想去旅行既感觉
特盛灼烧鳗鱼饭丼
个鳗鱼大得好夸张
又肥又大条,横跨成只碟之余仲凸晒出黎
珍宝全日早餐
佢既牛角包系新鲜焗出黎,味道几香
整个全日早餐味道系不错
青苹果梳打
饮品方面,叫左青苹果梳打,正正常常啦,因为第二日要早起所以唔叫咖啡了,但我见人地啲咖啡好似几浓几靓咁。
朱古力心太软
最后叫左个心太软,依个真系好
点解?首先,个雪糕用上Movenpick已经有质素保证
而佢地既牛角包(再提一次,因为好食
)新鲜焗(并不是熟面包翻焗),口感香脆可口
朱古力心太软
个心太软做得几出色,入面既朱古力溶酱系偏杰挞挞,有别于有时食到既水汪汪酱,我较喜欢前者,而个蛋糕皮亦干脆口可,不错,个心太软真系推荐
特盛灼烧鳗鱼饭丼
珍宝全日早餐