2017-08-17 137 浏览
系旺角行左阵街,五点几又未到晚餐时间,行到攰想揾间餐厅坐下,朗豪坊既星巴克又例牌多人,所以行左去隔离既露天餐厅,见佢冇咩人,静静地!一入到去坐低,waitress即刻问我地会唔会叫下午餐,原来仲有五分钟就无下午茶,睇左两眼,我拣左个海鲜乌冬加橙汁。汤底味道岩岩好,海鲜有两只虾同三粒蚬,虾虽然不是好大只,但都系新鲜橙汁要加五蚊,原本估佢会系果汁先生,黎到估计应该系新鲜榨的,因为饮到有核最爱新鲜果汁!!朋友拣唔岩下午茶啲set,叫左个正价既咖喱吉列猪扒饭配冻柠檬茶,其实所谓正价都唔系好贵,不过佢就唔多满意,佢话啲咖喱好咸,宁愿食白饭请我食左件吉列猪排,猪排确实系硬左啲,同埋吉列唔脆可能因为时间关系,我地去到餐厅唔多客,坐得都几舒服,不过唔系入舖位,有啲热!

最爱新鲜果汁!!

请我食左件吉列猪排,猪排确实系硬左啲,同埋吉列唔脆

• 海鲜乌冬