2018-07-29
是日星期六,天气又非常炎热,根本就完全唔想周围去! 一于喺屋企hea下,睇下电视就算。睇睇下发现,又够钟食饭。为免行太远,最后都系拣返喺附近商场食就算。见时间尚早,门口冇咩人,啊妈又话食唔厌,于是就黎咗lee间渔乐!一入黎就俾几杯水,水冇水喉味,反而有淡淡柠檬清香,加分!餐牌都算几多选择,有小食,沙律, 汤,鸡类,海鲜类, 亦有炒饭面,冬阴功类, 最欣赏系有埋粉面,可以俾你一个人帮衬又得,成家人散叫叫𩠌亦得,得咗!今日我地决定每人一个main course。 分别系火车头杂锦金边粉, 海南鸡饭。火车头金边粉汤底偏咸,比较浓味。 里面有猪肉丸,札肉,肥牛。 材料算几足,最欣赏系个猪肉丸,居然有淡淡虾酱味,好食!金边粉尚算弹牙,我俾4分!至于啊妈个海南鸡饭都唔错。鸡油饭充满油香,鸡肉幼嫩,配上浓浓甜甜ge酱油,好食!唔算太贵,又近近地,食物质素唔差, 我地应该会成为 常客!
一入黎就俾几杯水,水冇水喉味,反而有淡淡柠檬清香,加分!
唔算太贵,又近近地,食物质素唔差, 我地应该会成为 常客!