2017-02-08 4455 浏览
由于我同男友都喺2月生日,于是一班街坊朋友就定咗呢日黎神学院团拜加帮我地庆生。虽然已经订咗台,但星期五六日既神学院餐厅都系人头涌涌。结果都系等多 20 分钟先有台食饭。钟意黎神学院都系贪佢近,同埋冇落味精煮野。由于我地迟黎既关系,所以都唔知朋友嗌咩 XD第一味黎既虾仁炒蛋,老老豆豆,卖相就唔多吸引…不过食落去又几好,蛋仲有少许蛋汁,都几嫩滑!虾亦爽口弹牙,但鲜咪当然争少少⋯可能系神学院,唔用味精,所以煮出黎既野食都系偏淡,岩唒我呢啲食开淡味既人!炸子鸡,呢味野真系无得输!外皮超脆,啲鸡炸到啱啱好,唔会鞋口,仲鬼咁嫩滑!真系要讲句食鸡有鸡味!西柠鸡不嬲都系我最喜爱菜式之一,个汁系做得偏甜同稀身,冇大排档𠮶啲咁酸咁「洁」。但个嘅汁冇影响到个菜既味道,反而仲比出面嘅西柠鸡多咗种清新嘅味道。不过今次个鸡炸得偏鞋身咗少少,呢度扣左少少分。虽然个鸡系鞋身左少少,但口感都唔错的,而且份量搭救!

虽然已经订咗台,但星期五六日既神学院餐厅都系人头涌涌。

结果都系等多 20 分钟先有台食饭。

钟意黎神学院都系贪佢近,同埋冇落味精煮野。
由于我地迟黎既关系,所以都唔知朋友嗌咩 XD

第一味黎既虾仁炒蛋,老老豆豆,卖相就唔多吸引…

炸子鸡,呢味野真系无得输!

不过今次个鸡炸得偏鞋身咗少少,呢度扣左少少分。
虽然个鸡系鞋身左少少,但口感都唔错的,而且份量搭救!
虾仁炒蛋
炸子鸡