2018-02-24 125 浏览
前几日放假,同朋友去咗深水埗嘅嘉顿山行下,影下香港夜景。不过,影靓相之前点都要医咗个肚先嘅。因为冇咩特别想食,就求其入咗呢间西式餐厅。餐厅入面有一个大黑板,写咗餐单,仲画咗唔少配图,都几有feel嫁;再入少少就系一个迷你吧枱。明太子鲜虾扁意粉意粉用咗明太子做伴碟,鲜橙色嘅明太子望落都几抢眼嫁。除咗一粒粒嘅鲜虾,仲有唔少蔬菜做配菜,蘑菇粒、三色椒粒同洋葱粒,感觉比较清新;意粉偏软身,吸哂明太子酱汁。虽然晚餐套餐包埋餐汤同餐饮,但餐汤嘅南瓜忌廉浓汤大大碗,唔洗餐饮都够。另外,餐厅提供嘅餐包同普通餐厅唔同,唔系牛油面包,而系松脆嘅牛角包,牛角包热腾腾,又唔会好油腻,啱啱好!而朋友食嘅盐烧香辣大虾菠菜意大利粉都好似唔错,相比起辣味,盐烧味就比较突出,啱晒唔系好食得辣嘅我。菠菜汁均匀分布,粒粒米都沾上了,够晒味。
前几日放假,同朋友去咗深水埗嘅嘉顿山行下,影下香港夜景。

明太子鲜虾扁意粉