2021-09-11 101 浏览
朋友星期日即兴要食Brunch,行左一圈,觉得「海图」门面几肆正,加上唔洗等位,于是入内一试。两个女仔👭🏻点了「班尼迪蛋」及轻食早餐「烤菇炒蛋牛角包」。份量颇大,十分足料,食完好full.😋Egg Benedict整份包有两个手掌咁大,烟三文鱼加Parma ham完全覆盖晒块包,加上有薯条🍟,十分足料。Pouched egg有蛋香,又唔腥,连平日少吃生蛋的我,都接受到👍。轻食牛角包🥐有厚厚的蘑菇炒蛋,再加上很多片牛油果。食完半份Egg Benedict后,食几啖牛角包已经食唔落。虽然两份餐均有柚子汁沙律相伴🥗,可以中和油腻感,但真心仍感觉饱肚。好彩最后朋友包底,免做大晒鬼。餐厅环境同食物卖相都IG-able,不过略嫌星期六日唔包咖啡及茶饮,有d贵。加上地方唔大,full house时坐得迫涩,建议大家闲日去试。

斑尼迪蛋 & 烤菇牛角包
2021-09-05