2022-12-06
行开长沙湾发现有间新嘅多国菜小店,以简约风为主,主打多款意粉、饭类同小食~ 餐厅设有bar枱同户外茶座,几适合打卡🤣 整体环境舒适,价钱够亲民化,更有学生优惠添,正正正😉芝士焗南瓜汁海鲜饭份量十足,香气四溢,南瓜汁浓郁得嚟唔会盖过芝士嘅味道,捞饭一流~ 罗勒青酱海鲜意粉超级挂汁,食落感觉十分清新,完全唔觉得油腻呀🍝 两款都有好多海鲜喺底,食之前记得要捞一捞😙 最神奇嘅系竟然仲有一大条鱼(以为比错咗🤣)啖啖肉好满足🥺水牛城鸡翼有四大只,好钟意呢度嘅调味,香浓又惹味,值得一试👍🏻 招牌生炸鸡髀即叫即炸,外皮炸至酥脆,鸡肉肉嫩滑多汁,超级推介🙈估唔到小店仲有西汤饮~ 罗宋汤入面有满满嘅蔬菜,味道酸甜酸甜,够晒自然,唔会好似出面𠮶啲好假嘅🤣 南瓜汤都好正,咸度适中,唔讲唔知以为去咗高级西餐厅🤩 要支持啦💕